Biografie

Ton Lodder werd op 22 december 1948 geboren in Rijsoord. Hij volgde een opleiding aan de HTS te Dordrecht. Zijn studierichting was Elektrotechniek. Als specialisatie heeft hij voor Informatietechniek gekozen. Na het vervullen van de militaire dienstplicht en een korte carrière bij een klein handelshuis was hij zes jaar werkzaam als bedrijfselektronicus in een staalfabriek.

In 1981 startte hij een eigen onderneming en legde zich toe op de ontwikkeling, verkoop en ondersteuning van administratieve software voor tankstations en oliehandels. Het bedrijf, Lodder Applicaties BV, werd het meest toonaangevende in Nederland.

Eind negentiger jaren kreeg de ondernemer gezondheidsproblemen en was hij genoodzaakt een andere koers te volgen. Hij zocht daarom naar een andere eigenaar voor het bedrijf. In 2005 ging het in andere handen over.
Sindsdien had hij andere bezigheden. Hij schreef en hij maakte gedichten. Hij werd in 2006 de uitgever van zijn eigen boek Schaakwoorden, werkte als adviseur en investeerder voor kleine startende ondernemingen. Maar met de fotografie heeft hij zijn draai gevonden. Dat is zijn nieuwe beroep. In het verlengde daarvan ontwerpt hij websites maar ook daarin spelen foto's een zeer belangrijke rol.
In 2009 gaf hij zijn eerste fotoboek uit, Modeldorp Goudriaan 750, naar aanleiding van het 750-jarig bestaan van het dorp waar hij al tientallen jaren woont.

Ton Lodder is getrouwd met Conny. Samen hebben ze drie uithuizige dochters en vier kleinkinderen. Liefhebberijen zijn schaken, internetten en lezen. Hij houdt van klassieke muziek, schilderkunst en uit eten gaan.